INFO: Er Gel Neglelak Farligt og Allergifremkaldende?

INFO: Er Gel Neglelak Farligt og Allergifremkaldende? 

*2024 Opdateret*

Det er et spørgsmål der er blevet spurgt mange gange og et man kan finde en del artikler på f.eks. på DR i forbindelse med at Matas fjernede Depend Gellack fra deres hylder da et par kunder havde fået en allergisk reaktion.

Næsten alle kosmetik og beauty produkter har en risiko for at fremkalde en eller flere former for allergi, men da Danmark er medlem af EU, er reglerne meget stramme ifht. Hvad der må indgå i vores produkter som vi bruger.

Jeg håber at du vil læse indlægget hele vejen igennem, da hvis man kun læser halvdelen vil få et forkert indtryk af gel neglelak.

Dette er ikke en skræmmekampagne, men vigtig information :)

 

Hvad indeholder gel neglelak?

Det variere fra mærke til mærke, men af alle de mærker som vi har undersøgt er der en gruppe ingredienser som går igen og det er akrylater.

Vi kender ikke nogen gel neglelakker som IKKE indeholder akrylater, da det er en af de primære ingredienser i lakken som giver den alle de egenskaber som den har.

Der findes mange forskellige typer akrylater hvor den værste er den som bliver kaldt for MMA eller Methyl Methacrylate.

Heldigvis er der ikke nogen der indeholder MMA længere, da lige præcis denne type af akrylater er utrolig allergi fremkaldende.

HEMA akrylater er også blevet testet for at kan give allergi i sjældne tilfælde. Dog skal det understreges at næsten alle typer gel neglelak indeholder HEMA på den ene eller anden måde. Dette gælder også de dyre salon mærker. Et andet problem med HEMA er at det kan gøre at man bliver mere overfølsom for andre typer akrylater.

Det problem vi ser som er størst ved HEMA, er at det gør at kroppens immunforsvar hurtigere slår ud på andre akrylater, hvis man først har fået en allergisk reaktion af HEMA.

2019 Opdatering: Der er lavet undersøgelser det sidste års tid, som viser at HEMA og Di-HEMA i større grad kan være medvirkende til forårsagelse af hud irritation eller allergi.

2021 Opdatering: EU kommisionen har vedtaget at gel produkter som bruges af private ikke længere må indeholde hverken HEMA eller Di-HEMA. Indeholder produkterne disse, må de kun sælges til professionelle.

Vi stoppede brugen af HEMA & Di-HEMA tilbage i 2018, som nogen af de første i Danmark. I 2022 og frem, har vi indført vores nye 3. Generations gel negleprodukter, som er baseret på en hel unik formel, som reducere risikoen for allergi markant.

Den primære årsag til dette, er at akrylaterne i vores produkter, er på molekyle niveau meget større, som gør at det har meget sværere ved at gå igennem huden og udløse en allergisk reaktion. Det kan sammenlignes med at f.eks. HEMA og Di-HEMA har meget små molekyler, som går igennem huden meget hurtigere. 

Men uanset hvad produkter man bruger, skal man stadig følge anvisningerne på produkterne og undgå hudkontakt.

2024 Opdatering: TV2 Echo og Tænk har lavet artikler vedr. et stigende antal af allergi tilfælde ved brugen af gel negleprodukter, både af mærker der sælges i Danmark, men også fra udlandet. Vores produkter overholder alle gældende lovgivninger og må bruges af private. 

Efter artiklerne har vi valgt at indføre endnu bedre oplysning omkring brugen af gel negleprodukter.

Mit officielle svar til artiklerne kan du læse HER.


ER DET IKKE DUMT AT BRUGE GEL NEGLELAK sÅ?

Det spørgsmål kan vendes på alle produkter vi som mennesker bruger i hverdagen. Parfume, almindelig neglelak, deodoranter, shampoo, makeup osv.

Det er ikke "dummere" at bruge gel neglelak end at bruge almindelig neglelak eller makeup for den sags skyld. 

MAN skal bare vide hvordan man skal bruge produkterne, fordi så er risikoen for allergi faktisk lig med nul.

Når det er sagt, så har gel neglelak kun en lille risiko for at være allergifremkaldende når det er flydende. Så snart det er hærdet i lampen, så er det ikke længere allergifremkaldende.


Opsummering

Vi ved nu at....

  • Akrylater er den primære årsag til allergi.
  • Gel neglelak har en lille risiko for at være allergifremkaldende.
  • Risikoen for allergi bliver løbende begrænset, da HEMA, Di-HEMA, MEHQ, HQ m.fl. ikke må indgå i produkter der sælges til privatforbrug. Dog kan disse ingredienser stadig være i produkter som bruges i neglesaloner.
  • Gel neglelak har kun en risiko for at give allergi i sin flydende form når det kommer i kontakt med huden, ikke når det er hærdet. Derfor - UNDGÅ HUD KONTAKT.
  • Skulle produkterne komme i kontakt med huden, fjernes det STRAKS.
  • Risikoen for allergi findes i næsten alle produkter vi omgås i hverdagen.
  • Gel neglelak skal bruges på ansvarligvis og med den fornødne viden.


Methyl Methacrylate (MMA)

Stærkt allergifremkalende men bruges ikke ikke i gel negleprodukter længere.

Følg Instruktionerne

Følg altid instruktionerne på de produkter du bruger.

Fornuft & Frihed Under Ansvar

Brug de produkter du har lyst til, på eget ansvar.TIP: SÅDAN UNDGÅR DU GEL NEGLELAK ALLERGI

Igen, er risikoen for allergi meget lille, men derfor er den der alligevel.

Gel neglelak må aldrig komme i kontakt med huden - Dette er det allervigtigste punkt og det kan ikke understreges nok. Derfor fremgår dette også både på vores flasker og i vores gel neglelak vejledninger.

Sørg altid for at have god tid og ro når du laver dine egne negle med gel neglelak, for at det ikke bliver noget sjusk og risikoen for at du kommer til at lave fejl er større.

Når gel neglelak påføres, så sørg for ikke at have for meget på børsten og start aldrig helt oppe ved neglebåndet, men gerne lidt længere nede og forsigtigt arbejde det op mod neglebåndet, men så der stadig er et par mm fri i mellem lakken og ind mod neglebåndet. 

Skulle der komme gel produkt på huden, så skal det fjernes STRAKS med isopropyl alcohol, cleanser eller lignende.

Laver du forlængelser med akryl gele, builder gel eller lignende, så er det VIGTIGT at efter hærdning, at du får aftørret undersiden af neglen med isopropyl alcohol/cleanser.

Gel neglelak tørrer/hærder først i lampen, derfor har du god tid til at arbejde med produktet, udnyt den her tid til at lave et flot resultat og uden det kommer i kontakt med huden.

Man kan også vælge at bruge flydende latex rundt om neglen. Dog kan vi ikke garantere at dette kan forhindre akrylat allergi.

Hvis du er selvstændig negletekniker, vil vi anbefale at du bruger handsker, masker og udluftning når du laver negle på dine kunder.

Gel Neglelak Start sæt

Vil du prøve kræfter med vores gel neglelak? Så kan du prøve et af vores startsæt som indeholder alt for du kan komme i gang.

Pris:  799 kr. 

FØR PRIS: 1459 kr.