Vejledning: Gel Neglelak

Vejledning: Gel Neglelak

 

 

Opdateret: 8. Oktober 2020 - Version 4.0

Skrevet af: Gellak.dk (Dette dokument ejes af Gellak.dk)

 

Indledning

Hvad skal du bruge for at komme i gang med gel neglelak?

Denne vejledning vil give dig en trin for trin vejledning om hvilke produkter du skal bruge, for at lave en gel neglelak manicure, samt hvordan produkterne bruges.

 Er du udkig efter vores Gel Neglelak startsæt? Kan du se dem HER.

Du skal bruge følgende:

Gel Neglelak:

 

Tilbehør:

 

Forberedelse

Dette skal du bruge:

 

Prep them nails!

Klargør neglene, det er så super vigtigt at forarbejdet er gjort godt og korrekt. Dette er simpelthen det som afgør om neglene holder i et par dage, eller i 4 uger, eller derover.

Du skal begynde med at skubbe neglebåndene tilbage, og her vil du opleve noget hvidt på neglene, som også skal fjernes så godt som muligt.

Det er døde hudceller, og lignende fra neglebåndet, og det hæfter gel neglelak ikke på.

Tag gerne din neglefil eller buffer på 180-240 grit, og før filen meget let henover neglepladen. Du skal bare fjerne det blanke shine fra neglen, det tager kun et par enkelte strøg. Neglen skal kun files MEGET LET! Gel hænger bedre fast således.

Når det er gjort skal du affedte neglene, enten med Isopropyl Alkohol Wipes eller Cleanser. Hvis du har en primer, skal den påføres herefter og lufttørre.

Nu er det vigtigt at du ikke rører ved alt muligt, piller dig i håret eller andet – Fordi så skal neglene affedtes forfra.

Tip: Sørg for at alt støv er væk, gel neglelak, gele og akryl gele, klæber rigtig dårligt til støv og fnuller. Har du primer, er det nu den skal påføres.

 

Base Coat

Dette skal du bruge:

Base Coat skal påføres på neglen med tynde strøg, og gør det så pænt og jævnt som du kan, i ét lag. Laget skal være meget tyndt. Sørg for gerne at have en tynd bane mellem negl og hud, hvor der ikke er produkt. Dette hjælper med til at Color Coat & Top Coat ikke ”render ud” i neglebånd og neglevold.

Base Coat må IKKE komme i kontakt med huden. Du skal være meget omhyggelig med dette! Kommer det på huden, skal det fjernes STRAKS med isopropyl alkohol eller Gellak.dk Cleanser.

Det er vigtigt at du forsegler enden af neglen med Base Coat, det vil sige spidsen og under neglespidsen. Dette gør at gel neglelakken holder meget bedre.

Når Base Coat er påført, skal neglene hærde 2 minutter i en UV lampe, eller 30/60 sekunder i en LED lampe.


TIP: Hvis du har vores Budget Mini lampe er det 60 sekunder, alle andre LED lamper 30 sekunder, som udgangspunkt.

Når du har hærdet Base Coat, så ser neglene våde ud – Dette er helt normalt og de kan også være klistret, hvis du rører ved dem – Gør helst ikke dette, da det kan sætte mærker, som kan ses i slut resultatet.

 

Color Coat

Dette skal du bruge:

Nu har du Base Coat på neglen som er fundamentet for at gel neglelakken kan hæfte. Color Coat som er farven, skal nemlig gerne hæfte sig til noget der klistrer, og det gør Base Coat.

Når du påfører Color Coat er det vigtigt at du gør det i tynde, og jævne lag. Vi anbefaler at du giver neglen 2 lag, og husk at der skal hærdes i mellem hvert lag.

 

Base, Color og Top Coat må IKKE komme i kontakt med huden! VIGTIGT.

 

Det er vigtigt at du forsegler enden af neglen med Color Coat, ligesom vi gjorde med Base Coat. Det vil sige spidsen og ”undersiden” af neglespidsen. Dette gør at neglelakken har meget svær ved at begynde at chippe og slippe fra neglen.

Når Color Coat er påført, skal den hærde 2 minutter i en UV lampe eller 30/60 sekunder i en LED lampe.

  

Top Coat

Dette skal du bruge:

 

Top Coat er det sidste trin i påføring af gel neglelak. Top Coat går ind og forsegler Color Coat, som giver den lange holdbarhed og den flotte blanke overflade.

Top Coat påføres pænt, og jævnt på hele neglen, og skal hærde i enten en UV eller LED lampe.

Som udgangspunkt skal du kun give ét lag Top Coat.

Når Top Coat er påført, skal den hærde 2 minutter i en UV lampe eller 30/60 sekunder i en LED lampe.

Nu hvor Top Coat er fuld hærdet, så kan du godt mærke at der et klæbende "sticky layer". Dette fjerner du ved at bruge vores Isopropyl Alkohol Wipes eller Cleanser.

Her er det vigtigt at du trækker isopropyl alkohol wipes VÆK fra neglebåndet, da det er vigtigt at det efterladte sticky layer, ikke kommer i kontakt med huden.

Tip: Påfør neglebånds olie rundt langs neglekanten og neglebåndet, for at pleje og blødgøre.

  

Fjernelse af Gel Neglelak

Dette skal du bruge:

Start med at file det meste af Top Coaten af, indtil du kommer ned til farvelaget. Dette gør processen hurtigere.

Vattet på Soak-Off Folien vædes i Acetone, hvor efter det placeres ned mod neglen, og pakker selve folien rundt om neglen, så den slutter tæt og fast.

Typisk begynder gel neglelakken at slippe efter 10-15 minutter, men hvis det er en smule mere strid, kan du prøve at give det 5 minutter mere. I visse tilfælde, kan det for nogen tage op til 40 minutter, det afhænger af hvor tykke lag der er påført, og hvor mange dage det har været påført neglene, men også hvis acetonen fordamper.

Hvis lakken stadig ikke slipper, kan du væde det hvide vat i Acetone på ny, og sætte folien på neglen igen.

Når de 10-20 minutter er gået, kan du begynde at skubbe gel neglelakken forsigtigt af med en neglebåndsskubber, eller lignende. Det skal kunne skubbes let af, ellers skal der lidt mere acetone til.

Tip: Det anbefales kraftigt at du bruger neglebånds olie efter fjernelse af gel neglelak.

Tip 2#: Sørg for god udluftning, da acetonen kan give hovedpine eller utilpashed.

Info: Som en af de eneste i Danmark, indeholder vores Acetone fugtgivende olier, som gør at den ikke er nær så strid mod huden.

 

Eventuelle gellak/gele rester skal smides ud som affald og må ikke skyldes ud i håndvasken.
Flaskerne smides ud som farligt affald på genbrugspladsen.

 

VIGTIGT: Det er yderst vigtigt at lakken ikke kommer i kontakt med huden. Det kan i yderst sjældne tilfælde give hud irritation eller en allergisk reaktion. Oplever du hud irritation eller en allergisk reaktion, bedes du tage kontakt til din egen læge. Vi anbefaler heller ikke vores produkter til børn under 18 år.

 

Hvis du har nogle spørgsmål, oplever et anderledes resultat eller noget helt tredje, er du altid velkommen til at skrive til os på vores Facebook Side (Gellak.dk) eller sende os en e-mail på Info@Gellak.dk

Du kan også få råd og vejledning på vores Facebook gruppe:

[Gellak.dk] Gel Neglelak, Neglelak, Gele Negle & Alt i mellem!

 

Varmeste hilsner,

Dennis Kallestrup

Ejer af Gellak.dk