Lidt om HEMA & Di-HEMA

HEMA & Di-HEMA - Beginning of the end?


Efter en snak med en kunde tidligere, syntes jeg egentlig gerne at jeg vil vende mine tanker omkring kemi (Primært HEMA og Di-HEMA) i Gel produkter også lige lidt om Kina.

Det bliver nok en lang skrivelse - Så find kaffen, colaen eller whatever frem. ;-)

Størstedelen af gel produkter der sælges herhjemme og i udlandet indeholder bla. HEMA eller Di-HEMA (Hydroxyethyl Methacrylate & Trimethylhexyl Dicarbamate)

De Gellak produkter jeg solgte primo Juni'ish 2019 (Bortset fra Akryl Gele), indeholdte også disse stoffer, HEMA og Di-HEMA.

De sidste par år er der kommet mere fokus på at der generelt i verden, men også i den Europæiske Union er et stigende antal af folk som går til læge pga. Hud irritation, udslet eller allergi efter at have lavet negle på sig selv, eller som negletekniker.

Her er synderen de fleste af tilfældende de to ovenstående ingredienser, HEMA og Di-HEMA.

I "gamle" dage, var det MMA som var det sorte får og med god grund, det var pisse giftigt, for at sige det mildt. Det er heldigvis ulovligt at bruge i negle produkter i EU og det meste af verden.

Det er sådan nogle undersøgelser jeg tager til mig, eller hvis jeg får henvendelser fra folk, som har fået ubehag ved brug af mine produkter.

Heldigvis, er mængden af henvendelser jeg har fået igennem tid omkring hud irriation eller allergi, en mikroskobisk promille, kontra alle de kunder jeg har haft.

Men, Dennis - Er det så ikke ulovligt at sælge produkter der indeholder HEMA eller Di-HEMA?

Nej, det er det nemlig ikke. Det er fuldt ud lovligt med den Europæiske kosmetik lovgivning og Miljøstyrelsen herhjemme.

Men EU er i gang med at undersøge HEMA og Di-HEMA, som kan læses her: https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/scientific_committees/consumer_safety/docs/sccs_o_214.pdf

Så et potentielt forbud mod brug af HEMA og/eller Di-HEMA i fremtiden, er ikke helt usandsynligt.

Det som vi skal huske på med disse ingredienser, er at de findes i mange andre ting, plexiglas, håndtag til værktøj m.m.

Der hvor problemet opstår, er når disse ingredienser er aktive i deres flydende form - Det er dér det kan udløse en reaktion. Så snart et produkt er gennemhærdet, er faren for en negativ reaktion væk.

Jeg håber jo at hele branchen, vil bevæge sig i samme retning og tilbyde HEMA & Di-HEMA fri produkter.

Der sker jo hele tiden noget nyt indenfor kemien og jeg er da sikker på at vi en dag får en produkt, som er 100% sikkert at bruge.

Men det handler jo også om at os, som forhandlere, tager et ansvar og retter til, når vi kan og skal.

Gel neglelak, arkyl gele, builder gele m.fl. er jo ikke sunde produkter og det vil de nok aldrig helt blive og som det er lige nu, er der jo altid en risici ved brugen af disse.

Dette gøres der også opmærksom på, både i mine vejledninger, flere steder på hjemmesiden, under produkt beskrivelserne også på flaskerne.

Derfor er det også noget der optager mig rigtig meget, dette med kemi, da jeg ønsker at folk skal have friheden til SELV at lave negle, men også at jeg kan tilbyde de sikreste produkter på markedet.

Jeg er så sikre på mine produkter, at jeg er ligeglad med om jeg får noget på hænderne eller lignende. Men det er ikke ens betydning med at man skal begynde at sløse og være ligeglad som bruger af produkterne.

Generelt med kemien i disse produkter, bliver det meget bredt blot omtalt som "akrylater" det er på sin vis også rigtigt, men jeg syntes at det mere interessant at fokusere på de specifikke ingredienser, som vi ved kan være potentielle syndere.

Men det handler jo også om personligt ansvar og sådan er det med alting der indeholder kemikalier.

Er det dumt at stoppe hånden ned i en spand med afløbsrens? Ja!

Er det dumt at drikke en flaske acetone? Ja!

Er det dumt at bruge gel neglelak som ansigts maling? Ja!

For at runde kemi-delen af, så vil jeg bare sige at når du handler hos mig, kan du altid være sikker på at jeg gør ALT hvad jeg kan, for at sørge for at du får de bedste, nyeste, moderne og mest sikre produkter.

Produkter fra Kina - Er alle Kina produkter fra eBay, Aliexpress eller Wish?

Jeg får mange henvendelse omkring hvor mine produkter kommer fra og jeg skjuler intet og har intet at skjule.

Mine produkter er primært produceret i; Kina, Polen Syd Korea, England og Tyskland.

Kan man få produceret gel produkter i EU? Ja!

Hvorfor får du dem så ikke produceret i fx. Tyskland, England eller Polen, Dennis?

Det er der flere grunde til. Den ene er at farve udvalget typisk er for lille. Indkøbspriserne er for høje.

Men mest af alt, fordi selvom der står "Made in EU, Germany.. Whatever" - Så kommer en rigtig stor del af gel produkterne fra Kina i store tønder, som nogle fabrikker i EU så flasker om til deres egne også kan de sige at de er produceret i EU.

Så chancen for at det er et "Kina" produkt, er stadig stor.

Mange af mine tilbehørs produkter, indkøber jeg også fra Kina, da det simpelthen bare er billigere. Men kvaliteten skal stadig leve op til mine forventninger.

Men indkøb sker dog aldrig over eBay eller lignende sider. Altså.. Helt ærligt

Jeg har heller ikke dårlig samvittighed over at importere eller få produceret mange af mine varer i Kina - Slet ikke.

Det som det handler om, er at der er forskel på kvalitet, arbejdsforhold m.m. i Kina - Alt er ikke så sort/hvidt, som mange tror.

Derfor er det også en jungle, fordi jeg har store krav til dem som jeg gør forretning med.

Fx. Da jeg skulle skifte fabrik, var jeg i kontakt med over 30 forskellige fabrikker i Kina, før jeg fandt dem jeg ville samarbejde med.

Ja, mine flasker siger Produced in China, men jeg kan stå 110% inde for hver enkelt flaske jeg sælger.

Hvis nogen af jer skulle have nogle spørgsmål, vil jeg selvfølgelig hellere end gerne svare på disse


Jeg håber at min lille roman her kan være interessant for nogen af jer... og der tages forbehold for taste fejl